UA-76842433-1
Kategóriák

Mesés iskolakezdés

Bármi újba is kezdünk gyermekünkkel, jobb játékos segítséget, a meséknél keresve sem találunk. Összegyűjtöttük egy csokorba a nálunk már bevált, örömmel fogadott mesék-versek legjobbjait, hogy az iskolakezdés ne csak dicső korszakváltás, hanem fantáziavilágot megmozgató, értelmet értelmesen tápláló, mesés korszak kezdete lehessen.

"Nem látott még ilyen szépet

Pest és Prága, Bécs és London:

az okos Sicc általános iskolát

nyitott a dombon...

...

És mert a cél tényleg szép volt, 

meg a tandíj sem volt drága,

tyúkok, libák, varjak, kecskék

eljártak az iskolába..." (Kálmán Jenő: Sicc az iskolában)

Mackó is járhat iskolába? A mesék világában minden lehetséges, Kormos István loncsos, lompos, piszén-pisze kölyökmackója, Vackor, az 1.b-ben kezdi meg tanulmányait és hamarosan  a gyerekek kedvence lesz. Ő is ügyesen  tornázik, könnyen megtanul olvasni és számolni, de nem tud ellenállni a természet hívó szavának, amikor kitavaszodik...

(Kormos István: Vackor az első bében)

Szinte kivétel nélkül valamennyi kisgyerek tele kíváncsisággal indul az első osztályba, akárcsak Dani, aki ugyancsak büszke örömmel indul az iskolába. A felnőttek és a még óvodában maradt, évvesztes barátok érdeklődnek: jó-e iskolába járni. De Dani nem tud válaszolni, van amikor jó, s van, amikor rossz, hiszen a kezdeti lelkesedése lohad, de érdeklődése, nőttön nő..

Ha szerettétek Janikovszky Éva, Már óvodás vagyok című meséjét, nem szabad kihagyni a Már iskolás vagyok címmel olvasható folytatását.

Az örömteli kezdetek után viszont ki szól a kisiskolások hétköznapjairól? Nem akárki és nem más, mint Balázs Ágnes, aki jól tudja, hogy nem csak egy gyerek lehet látszólag neveletlen, de az ABC is képes erre, mert az ABC pont olyan, mint a tornasor, mindenki tudja a helyét benne, időnként azonban mégis keresni kell.. Nem úgy a betűket ebben a mesében, melyek szép sorban mesélnek egy-egy érdeklődést felkeltő és fenntartó történetet, melynek során szinte észre sem vesszük és már ránk is ragadt a betűk helyes sorrendje. Kár lenne nem kipróbálni. 

(Balázs Ánges, Neveletlen ABC)

Az ABC persze nem csak neveletlen lehet, hanem zengő is, mint Móra Ferenc verses klasszikusában, a Zengő ABC-ben.

"Aranyalma ághegyen,

Bari bég a zöld gyepen,

Cirmos cica egerész..."

A termékek árai forintban értendők és az ÁFÁ-t tartalmazzák.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Akcióink a készlet erejéig érvényesek.
Alfajáték webáruház © 2018
Készítette: Hanganov Kft.